Project

Nursery; Stanmore College

Size: 120 SQM  Time scale: 4 Weeks

2015-08-17 13.30.07
  • 2015-08-17 13.28.54
  • 2015-08-17 13.30.26
  • 2015-08-17 13.31.58
  • 2015-08-17 13.32.07
  • 2015-08-17 13.33.55
  • 2015-08-17 13.36.11
  • 2015-08-17 13.30.07
  • 2015-08-17 13.38.10
  • 2015-08-17 13.37.48

Stanmore Nursery key requirements; Deliver On Time and On Budget.

At the beginning of the Summer, Calmak were asked to refurbish two existing classrooms in one of the teaching blocks into a children’s nursery . With a relationship built from previous projects at the College, we assured the client that Calmak could produce the perfect scheme within budget.
Ahead of our start date, our designer visited a recently refurbished nursery to see how an Ofsted report could affect the design and layout. With a firm understanding on what was required in terms of children’s WC’s, staff areas and “playing zones”, an initial layout was drawn. Each play zone was highlighted with a coloured carpeted circle which brought the scheme to life (see above photos). The client approved the drawings and work began on site.
The playful scheme was carried on into the children’s WC as we installed ladybird print cubicles which the client appreciated.
All finishes from the vinyl in the wet areas, to the splashback above the trough style sinks were sourced at a reasonable price through trusted suppliers.
The project was completed within the 4 week time slot ready for the pupils return after their summer half term.